Een wereld vol kleur Digitaal kinderboek

poster PHOTOSHOP

Het project

ontwerp en realiseer een prototype van een kinderboek die je uitwerkt als een app. Het schrijven, illustreren, vormgeven, maken en presenteren van een digitaal kinderboek (prototype) is helemaal aan mijzelf.

Eindproduct:
– Een demo voor de iPad

 

 

DAAN

Het concept

Mijn concept is om het kleurrijk te maken maar ook weer heel uniek. Dit doe ik door alles zelf te illustreren en zo mijn eigen stijl naar boven te laten komen. Verder moet ik ook een verhaal schrijven. Lees hieronder wat ik uiteindelijk heb gemaakt.

De uitwerking

 

Mijn huisstijl

Ik heb mijn huisstijl heel erg gepasseerd op “de boekjes met de gouden rand”. Persoonlijk was ik daar vroeger al echt dol op vooral door de drukke tekeningen. Je kon overal naar kijken en je zag altijd weer wat anders. 

Mijn inspiratie was vooral van het boekje “wim is weg”

 

Bt3PaDIIAAAr3cX
DE WIT

Het Verhaal

Er was eens een stad waar kleur verboden was. Dit komt door burgemeester de wit. Burgemeester de wit haat kleur. Dit doordat mensen anders zichzelf te veel zouden kunnen uiten. En Burgemeester de wit waarschijnlijk zijn macht zou verliezen. 

In dat Stadje wonen Daan en Boris. Boris is een grote witte hond. Daan is het baasje van Boris. 

Wat niemand weet is dat Daan een kamer heeft vol geheimen. Geheimen die zijn grote vriend Boris niet eens weten.

In dit verhaal kom je erachter wat dat geheim is en help je Boris om verder in het boek te overleven. Dit doe je door keuzes te maken voor hem. Veel plezier!

De beelden

Het moet uiteindelijk een bewegende app zijn. Maar alsnog wil ik het heel analoog houden. Dit gevoel wil ik bereiken door alles analoog te tekenen en dan los van elkaar in te scannen. Deze beelden kleur ik dan wel in via Adobe Illustrator.

 

De app

De app is uiteindelijk gemaakt in Photoshop en is ingesproken door mijn lieve zus. Hieronder kan je de demo vinden! Veel kijkplezier!

 

 

 

DIT IS EEN SCHOOLOPDRACHT

kleurkamer van boven

De app